Wespennest in grond

Veel wespennesten zitten in de grond, tussen de stenen of in bloembakken. Wanneer u wespen in de grond ziet verdwijnen en u bang bent voor problemen, dient u te controleren of er sprake is van een wespennest in de grond. Ziet u er bijvoorbeeld maar af en toe één tussen de klinkers van uw straatwerk verdwijnen en ligt er een klein hoopje zand, dan is er sprake is van een solitaire wespennest. Van deze wespen zult u geen last hebben. Bovendien steken zij niet! Wanneer zij in de grond een nestje maken, bestaat dat uit een paar eitjes en wat voedsel voor als de eitjes uitkomen. Daarna stopt zij het nestje dicht en is het wachten tot de jonge wespen uit de grond komen.

 

Wespen in de grond die wel gevaarlijk zijn!

Plotseling al een aantal keren gestoken zonder dat u zag waar ze vandaan kwamen? Wees dan op uw hoede. Wanneer zich wespen in de grond bevinden, is er meestal sprake van een goed beschutte ingang en uitgang. Hoe groter het wespennest hoe ruimer de in / uitvlieg opening. Deze bevindt zich vaak in of onder een struik, net bij de wortels. Maar ook regelmatig midden in een gazon. Wanneer u in de buurt komt, komen de de wespen ter verdediging naar buiten, en steken waar ze maar kunnen.
Het helpt niet om de ingang van het wespennest dicht te stoppen! De wespen in de grond gaan er niet dood van maar werken net zolang met z’n allen tot ze de ingang weer open hebben. U hoeft ook niet verder te zoeken of er meerdere ingangen zijn ze houden het namelijk bij één ingang en uitgang.

 

Onze Tip

Zoek eerst contact met een bestrijder bij u in de gemeente en laat u informeren over de mogelijkheden van bestrijding en de gevaren van zelf bestrijden. Bestrijders gebruiken niet voor niets beschermende kleding en speciale apparatuur om het probleem vakkundig op te lossen. 

 

 

 

Wat doet wespennest.eu voor u.

Wespennest.eu brengt u snel en eenvoudig in contact met een ongediertebestrijder bij u in de buurt. 
Deze service is gratis, de kosten voor een bestrijding van het wespennest kunt u met de bestrijder zelf bespreken.

De door ons geselecteerde ongediertebestrijders staan garant voor een goed resultaat! Zij geven altijd garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Go to Top